Блокчейн в реальному світі: банки готові стати новаторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн в реальному світі: банки готові стати новаторами

Фінтех і Картки
497
Технологія розподіленого реєстру незабаром перейде зі стадії тестування до стадії використання в реальному світі. Близько 2/3 банків мають намір використовувати технологію в реальних фінансових проектах вже в 2019 році, згідно з дослідженням IBM.
Ще недавно експерти висловлювали впевненість у тому, що застосування блокчейна для реальних транзакцій – це досить віддалена перспектива. Проте, з 200 банків, які взяли участь в дослідженні Big Blue, 15% готові до впровадження повноцінних, комерційних блокчейн-рішень вже в 2017 році, а 65% мають намір перейти до масового застосування технології протягом найближчих трьох років.
Такої думки дотримуються не тільки дрібні стартапи – великі банки з сотнями тисяч співробітників готові стати новаторами технології блокчейн. Велика частина установ – це роздрібні банки.
83% респондентів мають намір використовувати технологію в сфері довідкових даних, 80% – для роздрібних платежів, 79% – в сфері споживчого кредитування. 80% учасників дослідження впевнені, що завдяки блокчейну нові бізнес-моделі можуть з’явитися в сфері торговельних фінансів, корпоративного кредитування та довідкових даних.
Проте, 56% респондентів побоюються, що нормативні обмеження стануть головною перешкодою для розвитку технології, 54% стверджують, що бар’єром будуть недостатньо розвинені технології, 52% сумніваються в віддачі від інвестицій.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас