"Укрпошта" закупила 3,5 тис. комп'ютерів на 70 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" закупила 3,5 тис. комп'ютерів на 70 млн гривень

Казна та Політика
2090
Державне підприємство поштового зв’язку “Укрпошта” закупила 3,5 тис. комп’ютерів, сума закупівлі склала 69,5 млн гривень. Про це йдеться в прес-релізі підприємства.
Контракт буде підписаний 30 вересня.
В “Укрпошті” підкреслюють, що тендер був проведений не через систему Prozorro, бо він був оголошений ще навесні, а зобов’язання проведення всіх тендерів через електронну систему вступило в силу тільки в серпні.
Підприємство зазначає, що тендер припинявся при зміні керівництва в червні, однак був незабаром продовжений, бо, згідно із законодавством, проведення закупівель повинно йти за тією процедурою, яка діяла на момент оголошення тендеру.
“Також важливою обставиною продовження тендеру стало те, що скасування тендера призвело б до зриву закупівлі необхідної техніки до кінця 2016 року”, – відзначили в “Укрпошті”.
На підприємстві стверджують, що за результатами тендеру компанії вдалося отримати економію майже на 20 млн гривень. Крім того, “Укрпошта” веде переговори з місцевими органами влади, які могли б передавати вже списану комп’ютерну техніку на потреби районних відділень пошти.
Рівень комп’ютеризації поштових відділень на даний момент вкрай низький. Так, з 11,5 тис. відділень тільки 20% обладнані комп’ютерною технікою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас