Порошенко повідомив, з допомогою яких реформ можна прискорити розвиток фінансового ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко повідомив, з допомогою яких реформ можна прискорити розвиток фінансового ринку України

Казна та Політика
1178
Розвиток фінансового ринку України може бути прискорений за рахунок проведення реформи пенсійної системи і системи охорони здоров’я, вважає президент України Петро Порошенко у відеозверненні до “Українського фінансового форуму”, організованого ICU в Одесі в четвер.
“Пошук резервів внутрішнього ринку пов’язаний з реформуванням низки галузей, в тому числі пенсійної та системи охорони здоров’я. Вже сьогодні ми думаємо над моделями впровадження страхової медицини”, – сказав глава держави.
Він підкреслив, що після отримання третього траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою EFF і $1 млрд під гарантії США домашнім завданням України є робота над створенням інвестиційно привабливого середовища для залучення як зовнішніх, так і внутрішніх інвесторів. За його словами, нещодавно створена Національна інвестиційна рада під керівництвом екс-глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна зосередиться на стратегічній комунікації, співпраці і перманентному діалозі з інвесторами на всіх рівнях.
“Часткова заміна імпортованої продукції вітчизняними аналогами сприятиме зменшенню валютних витрат і стимулюватиме внутрішнє виробництво”, – сказав П.Порошенко.
Він також назвав першочерговим завданням усунення перешкод для нарощення експорту.
Особливо глава держави вказав на необхідність працювати над основними викликами – корупцією в усіх напрямках і, особливо, в судовій системі, висловивши надію, що цьому допоможе судова реформа, що стартує 30 вересня.
“Перед країною, владою, бізнесом стоїть завдання перейти від політики виживання до стратегії розвитку, від макрофінансового оздоровлення до економічного зростання”, – підкреслив П.Порошенко.
За його словами, макрофінансова стабільність і початок економічного зростання багато в чому досягнуто завдяки розумній макроекономічній політиці та сміливим крокам у підвищенні енергетичних тарифів до рівня відшкодування собівартості, а також заходів щодо оздоровлення банківської системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас