Правоохоронці затримали 2 митників за підозрою в щомісячному отриманні $100 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правоохоронці затримали 2 митників за підозрою в щомісячному отриманні $100 тис.

Кримінал
1047
Правоохоронці затримали 2 митників, які щомісяця отримували 100 тис. доларів за безперешкодне розмитнення товарів в Київській області.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.
“У середу, 28 вересня, під час спільної операції, проведеної прокуратурою Київської області спільно з співробітниками Управління внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області, викрито групу працівників Київської обласної митниці, які з метою систематичного одержання неправомірної вигоди організували схему поборів щодо безперешкодного розмитнення товарів”, – сказано в ньому.
Правоохоронці встановили, що за розмитнення 1 контейнера митники отримували від 200 до 800 доларів.
“Внаслідок таких незаконних операцій їх щомісячний дохід становив близько 100 тис. доларів”, – наголошується в повідомленні.
В даний момент правоохоронці затримали головного державного інспектора відділу протидії митним правопорушенням та посібниками та його пособника, який систематично отримував хабарі для інших працівників митниці.
Правоохоронці проводять обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних осіб.
Відзначається, що митники порушили ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.
Досудове розслідування триває, і вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.
Як повідомлялося раніше, 7 вересня правоохоронці затримали митника при отриманні 290 тис. гривень хабара в Харківській області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас