Голова Мінфіну РФ розраховує зустрітися з Данилюком в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінфіну РФ розраховує зустрітися з Данилюком в Німеччині

Казна та Політика
304
Голова Мінфіну РФ Антон Сілуанов розраховує зустрітися зі своїм українським колегою Олександром Данилюком після осінньої сесії МВФ і Світового банку, можливо, на території Німеччини.
У вівторок стало відомо, що А.Сілуанов не братиме участі в осінній сесії Міжнародного валютного фонду і Світового банку та засіданні фінансової G20 у Вашингтоні 6-9 жовтня. Відповідно, було скасовано і заплановану раніше у Вашингтоні зустріч з Міністром фінансів України Олександром Данилюком з питання про борг перед РФ за євробондами на $3 млрд.
“Сподіваємося перенести зустріч на пізніший термін, сподіваємося, що вона відбудеться на території посередника, в даному випадку – ФРН”, – сказав А.Сілуанов журналістам в середу.
“Можливо, в Німеччині зустрінемося”, – додав він.
Як повідомлялося, в жовтні 2015 року після переговорів, що тривали близько півроку, власники 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму $14,36 млрд і EUR600 млн підтримали їх реструктуризацію.
Вона передбачає обмін 80% суми на нові єврооблігації з пролонгацією терміну погашення на чотири роки, 20% – на державні деривативи, виплати за якими в 2021-2040 рр. залежатимуть від темпів зростання ВВП країни.
Згоди не було отримано лише за євробондами на $3 млрд з терміном погашення 20 грудня 2015 року, викупленими Росією на кошти Фонду національного добробуту в кінці 2013 року. РФ відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційному характері боргу.
МВФ визнав суверенний характер боргу, але зберіг можливість продовження фінансування України, незважаючи на дефолт по цьому боргу.
У грудні 2015 року український уряд запровадив мораторій на виплату боргу за вказаними єврооблігаціями.
Врешті 17 лютого 2016 року трасті – The Law Debenture Trust Corporation PLC, що діє за вказівкою Російської Федерації – подала до Високого суду Англії позов про стягнення заборгованості з України. Інтереси позивача в суді представляє міжнародна юридична компанія Norton Rose Fulbright.
Мінфін України в цьому провадженні залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan – провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві в судах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас