Банк Merrill Lynch заплатить $12,5 млн за порушення правил доступу до ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Merrill Lynch заплатить $12,5 млн за порушення правил доступу до ринку

Світ
60
Банк Merrill Lynch погодився врегулювати позов від Комісії з цінних паперів і бірж США (КЦПБ) в розмірі $12,5 млн через неефективні торгові механізми управління, які призвели до дестабілізації ринку.
Згідно з розслідуванням Комісії, банк порушив правила доступу на ринок як мінімум 15 разів з кінця 2012 року до середини 2014 року. Механізми внутрішнього контролю банку, призначені для запобігання помилковим замовленням, були встановлені на занадто високому рівні, що робить їх неефективними.
Банк порушив правила порогових значень, за яких угоди можуть бути зупинені на невиправдано високому рівні. Наприклад, трейдер стурбований тим, що ордер на продаж 400 тис. акцій не може бути оброблений і вводить новий ордер на продаж 150 тис. акцій, не скасовуючи перший ордер. Банк Merrill Lynch мав помітити це, але ним же був поставлений ліміт замовлень в 10 млн акцій.
Комісія постановила, що завищений рівень викликав різке падіння цін на акції, які потім раптово підвищилися протягом декількох секунд.
Банк не визнав свою провину в коливанні цін, заявивши, що помилкові торги були анульовані в більшості випадків і банк не знав про завдану шкоду клієнтам, а його елементи управління відповідають чинним правилам і очікуванням регуляторів.
«Такі помилки, як ті, що викликав Merrill Lynch, можуть підірвати довіру інвесторів на ринках. Вкрай важливо, щоб брокери-дилери з доступом до ринку мали розумний контроль для запобігання помилковим замовленням, які порушують торгівлю», – заявив директор відділу з правозастосування Ендрю Сересні.
Окремо шість бірж колективно оштрафували банк Merrill Lynch на $3 млн за порушення своїх відповідних правил нагляду. Knight Capital Group Inc, наразі частина KCG Holdings Inc, погодилася виплатити штраф у розмірі $12 млн в жовтні 2013 року, найбільший штраф за порушення правил доступу до ринку. Goldman Sachs Group Inc і Morgan Stanley також були оштрафовані.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас