Смартфони і біометрія: платіжні вподобання споживачів у всьому світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони і біометрія: платіжні вподобання споживачів у всьому світі

Фінтех і Картки
264
38% споживачів у Західній Європі і понад 70% в Африці і на Близькому Сході готові оплачувати покупки за допомогою смартфонів, показали результати дослідження, проведеного Mastercard. Споживачі з усіх регіонів світу вибрали смартфони як альтернативу пластиковим карткам.
Дослідження, в якому взяли участь 23 тис споживачів з 23 країн Європи, Африки та Близького Сходу, також показало, що споживачі віддають перевагу біометрії, а не ПІН-кодами. Найпопулярнішим методом біометричних платежів стала технологія сканування відбитків пальців.
З країн Західної Європи мобільні платежі найбільш популярні в Швеції. Там 70% споживачів віддають перевагу цьому методу платежів. 38% споживачів у Західній Європі довіряють технології сканування відбитків пальців більше, ніж ПІН-кодам (30%).
У Центральній та Східній Європі мобільні платежі популярні серед 57% споживачів. Аутентифікації за допомогою відбитків пальців там довіряють 34% споживачів, за допомогою ПІН-коду — 33%.
У Росії, Україні й Туреччині в середньому 64% споживачів готові використовувати свої смартфони для здійснення платежів. У цих країнах 32% споживачів довіряють технології сканування відбитків пальців, а 36% — SMS-кодам.
Споживачі на Близькому Сході і в Африці не мають великої довіри до ПІН-кодів для платежів (24%). 32% більше довіряють технології сканування відбитків пальців і 36% — SMS-кодам.
Що стосується цифрових інновацій загалом, то 92% респондентів у всіх регіонах впевнені в їх користі й позитивно оцінюють майбутнє технологій. Жителі технологічно менш розвинених країн проявляють більше ентузіазму стосовно цифрових інновацій, ніж споживачі країн, де ці інновації представлені вже давно.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас