Commerzbank може скоротити близько 18% штату у зв'язку з реорганізацією - Handelsblatt — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Commerzbank може скоротити близько 18% штату у зв'язку з реорганізацією - Handelsblatt

Світ
107
Другий за величиною банк Німеччини Commerzbank планує до 2020 року провести масштабну реорганізацію, в рамках якої будуть звільнені близько 9 тис. співробітників (18% штату), пише газета Handelsblatt з посиланням на джерела у фінансових колах.
За даними видання, реструктуризація банку буде коштувати не більше 1 млрд євро. У зв’язку з цими витратами Commerzbank, ймовірно, доведеться також відмовитися від виплати дивідендів акціонерам.
Наглядова рада банку ще не схвалив нову стратегію, запропоновану главою правління Мартіном Цільком. Її обговорення планується на поточному тижні, пише Handelsblatt. Новий план може бути представлений вже 30 вересня.
Акції Commerzbank подешевшали на торгах у Франкфурті у вівторок на 2,7% після падіння на 4,4% в понеділок.
Минулого тижня ЗМІ повідомили, що Commerzbank вивчає можливість скорочення не менше 5 тис. співробітників, або понад 10% штату.
При попередньому CEO Мартіні Блессингу банк звільнив близько 5,2 тис. співробітників з метою зниження витрат і відновлення виплати дивідендів.
Commerzbank втратив фінансову стабільність на тлі світової банківської кризи 2008 року.
Німеччина прийшла на допомогу проблемному банку в січні 2009 року, проте уряд країни, що досі володіє приблизно 15% акцій кредитного інституту, наклав ряд обмежень на його роботу.
За підсумками 2015 року Commerzbank виплатив перші дивіденди за посткризовий час.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас