Обсяг платежів за картами вперше перевищить обсяг покупок за готівку в 2016 р. - Euromonitor — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг платежів за картами вперше перевищить обсяг покупок за готівку в 2016 р. - Euromonitor

Фінтех і Картки
193
Обсяг світових платежів за кредитними і дебетовими банківськими картками в 2016 році складе $23,2 трлн і вперше в історії перевищить загальну суму готівкових покупок ($22,6 трлн), пише MarketWatch з посиланням на дослідження компанії Euromonitor International.
Як показують результати дослідження, з 2002 року темпи зростання готівкових платежів знижуються, а активність використання банківських карт і електронних платежів зростає.
Основне зростання фінансових операцій по картах фіксується в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де в 2016 році, за прогнозами експертів, обсяг таких операцій підвищиться на $1,7 трлн. У Північній Америці очікується зростання на $187 млрд.
Фахівці відзначають, що переведення платежів в цифрову сферу дозволить істотно скоротити витрати держав, в тому числі на друк готівки і підтримку її обігу. Тим часом деякі громадяни висловлюють занепокоєння тим, що банки та уряди можуть отримати доступ до інформації про витрати населення і використовувати її в своїх цілях.
Також існують певні побоювання з приводу кібербезпеки, які тільки підігріли повідомлення про злом систем центробанків Еквадору і Бангладеш.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас