НБУ підтримує реструктуризацію зобов'язань агрохолдингу "Мрія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтримує реструктуризацію зобов'язань агрохолдингу "Мрія"

Фондовий ринок
308
Національний банк України (НБУ) підтримує реструктуризацію заборгованості агрохолдингу “Мрія” на $1,1 млрд, повідомляється на веб-сайті холдингу.
“Представники банку висловили підтримку останнім діям “Мрії” щодо погодження реструктуризації кредитної заборгованості з комітетом банків-кредиторів і власників єврооблігацій і повідомили, що її успішна реалізація в інтересах не тільки компанії а й України в цілому”, – повідомив холдинг.
Як повідомлялося, агрохолдинг “Мрія” на початку вересня 2016 року погодив з координаційними комітетами банків-кредиторів і бондхолдеров умови реструктуризації боргового портфеля компанії, які передбачають скорочення її боргу в 3,3 разу – до $ 30 млн.
За результатами реструктуризації 100% акціонерного капіталу “Мрії” будуть належати кредиторам і менеджменту: 31-35% – провайдерам робочого капіталу на 2016 рік, 7,5% – провайдерам робочого капіталу на 2015 рік, 7,5% – топ-менеджменту як мотиваційний пакет, 50-54% – незабезпеченим кредиторам.
Агрохолдинг “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році. На сьогоднішній день його земельний банк становить 180 тис. га, розташованих в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго.
У серпні 2014 року “Мрія” повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з родиною Гут компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.
У січні 2015 року операційний контроль над ним перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво.
За фактом шахрайства відкрито ряд кримінальних справ. Микола Гута оголошений в розшук по лінії Інтерполу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас