6 технологій, які змінять логістику до 2030 року — DHL — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

6 технологій, які змінять логістику до 2030 року — DHL

Технології&Авто
3249
Індустрія логістики кардинально зміниться в найближчі 5-15 років. Маркус Кюкельхаус з DHL аналізує інновації та тренди і стверджує, що є шість технологій, які трансформують індустрію логістики до 2030 року.
Кюкельхаус поділився своїми поглядами під час конференції Nordic Delivery Conference 2016.
Кюкельхаус розповів, як DHL постійно вивчає нові тренди, які потенційно можуть трансформувати логістику. Далі компанія розвиває і тестує ці тренди у своїх інноваційних центрах в Бонні і Сінгапурі. Також DHL постійно публікує звіти — Logistics Trend Radar – про нові тренди. За словами Кюкельхауса, саме ці шість технологій змінять сферу логістики протягом наступних 5-15 років:
Великі дані
DHL провела тести з застосуванням Великих даних у сфері управління ризиками, тому компанія може сміливо давати поради своїм клієнтам і постачальникам в тому, що стосується потенційно невдалих доставок.
Сенсорні технології
DHL має намір розширити використання сенсорних технологій в логістиці і бачить величезний потенціал у використанні датчиків руху і глибини у сфері логістики.
Доповнена реальність
DHL провела низку успішних тестів з окулярами доповненої реальності. Такі окуляри можуть сканувати штрих-коди і списки, в яких зазначено місцезнаходження та місце доставки товару. До того ж, DHL запускає смарт-окуляри для товарних складів у Європі, США та Азії.
3D-друк
DHL провела тести з використанням 3D-друку на тих типах товарів, які є на складах компанії. На даному етапі все ще існують труднощі в тому, що стосується якості, вартості та відповідальності за товар. Близько 80% товарів не підходять для 3D-друку. Тим не менш, DHL бачить великий потенціал в технології 3D-друку, наприклад, для нішевих ринків охорони здоров’я.
Роботи
Близько 80% товарних складів у всьому світі управляються вручну. Зараз DHL тестує роботів, які можуть працювати поряд з операторами складів.
Дрони
В DHL вважають дрони дуже перспективною технологією. Компанія протестувала свій власний дрон — Parcelcopter – в Німеччині в травні 2016 року. Найбільші труднощі, з якими доводиться стикатися при використанні дронів — це регулятивні аспекти, особливо в Німеччині та інших європейських країнах.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас