З початку року акції Deutsche Bank впали більш ніж на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року акції Deutsche Bank впали більш ніж на 50%

Світ
484
Акції Deutsche Bank AG впали в понеділок на 7,5%, досягнувши мінімального рівня з 1983 року, через стурбованість ринку фінансовим станом кредитної організації.
Про це пише “Інтерфакс-Україна”.
У понеділок Deutsche Bank спростував інформацію в ЗМІ, що він хотів би отримати допомогу Берліна, щоб скоротити суму фінансових претензій з боку регулятора в США, але отримав відмову.
З початку року акції банку впали більш ніж на 50%. Учасники ринку побоюються, що Deutsche Bank може зіткнутися з нестачею капіталу.
Як стало відомо кілька днів тому, Мінфін США вважає, що Deutsche Bank повинен заплатити 14 млрд доларів для врегулювання претензій по справі про маніпулювання цінами на іпотечні папери в період до кризи 2008 року.
Сам Deutsche Bank AG підтвердив, що веде переговори з метою врегулювання претензій американських правоохоронців, і що дійсно ними була названа цифра в 14 млрд доларів.
“Deutsche Bank не планує врегулювати потенційні претензії навіть близько до цієї цифри. Переговори тільки почалися. Банк очікує, що переговори приведуть до результату, який буде схожий з досягнутим іншими банками, які домовилися про врегулювання претензій на істотно нижчих рівнях”, – заявив банк.
Deutsche Bank отримав за підсумками минулого року збиток у 6,8 млрд євро, а потім відмовився від виплати дивідендів на найближчі два роки.
В результаті рівень капіталізації банку зараз один з найнижчих у Європі, і високий штраф в США може виявитися для кредитної організації сильним ударом.
У понеділок офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що влада Німеччини не буде підтримувати фінансово Deutsche Bank, який опинився в “борговій ямі”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас