Виявлено уразливості в платіжних та інформаційних терміналах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виявлено уразливості в платіжних та інформаційних терміналах

Кримінал
562
“Лабораторія Касперського” виявила безліч вразливостей в різних платіжних та інформаційних терміналах, в тому числі автоматах з продажу квитків в кіно, оплати прокату велосипедів.
Про це йдеться в прес-релізі компанії.
Виявлені уразливості, як вважають експерти, дозволяють розкрити особисті дані, стежити за користувачами або поширювати шкідливий код. У лабораторії відзначають, що зловмисники можуть зламати термінали, бо всі вони працюють на Windows або на Android.
“Наприклад, в інтерфейсі деяких терміналів містяться посилання на зовнішні сайти. За їхньою допомогою зловмисники можуть отримати доступ до операційної системи пристрою і запустити віртуальну клавіатуру. Цей недолік конфігурації дозволяє здійснити запуск шкідливих додатків”, – наголошується в повідомленні.
Крім того, термінали цікавлять злочинців, бо обробляють особисті дані користувачів, в тому числі номери банківських карт і мобільних номерів зі списку контактів. Експерти також виявили уразливості і в камерах реєстрації швидкості.
Так, з’ясувалося, що зловмисники можуть без проблем підключитися до них і маніпулювати зібраними даними. “Дані з цих пристроїв іноді використовуються правоохоронними органами, і наявність подібних вразливостей може зіграти на руку злочинцям, які здійснюють крадіжки та інші злочини”, – відзначають в лабораторії.
Нагадаємо, кіберзлочинці вчаться зчитувати відбитки пальців для отримання доступу до банківських даних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас