Чому Нацбанк почав скуповувати валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Нацбанк почав скуповувати валюту

Валюта
8130
Національний банк України повернувся до скуповування валюти. Регулятор придбав на валютному аукціоні $ 17,4 млн. Про це йдеться на сайті НБУ. Ці гроші потрібні регулятору для поповнення золотовалютних резервів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економічний експерт, директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
“Те, що регулятор перейшов до купівлі доларів, – це добре. Таким чином поповнить золотовалютні резерви. Той курс, який зараз зафіксували, триматиметься і надалі”, – зазначив експерт.
Істотних надходжень валюти не передбачається, зазначає Охріменко. Якщо регулятор буде вчасно скуповувати і продавати валюту, курс буде стабільним, говорить він.
“Золотовалютний резерв – це наші внутрішні гроші. Найближчим часом ці резерви не поповняться ззовні. Робота Нацбанку – вчасно виходити на міжбанк, скуповувати і продавати долари. Якщо буде виконувати її справно, економіка піде вгору”, – коментує Охріменко.
Середньозважений курс аукціону склав 25,88 грн за дол. Банки подали заявки на $25,3 млн. Учасників ринку уклали 255 угод на $130,5 млн.
Нагадаємо, раніше НБУ продавав банкам валюту. Зокрема, 6 вересня продав $40 млн.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас