Компанія Ілона Маска розробила інструмент для боротьби з кібератаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Ілона Маска розробила інструмент для боротьби з кібератаками

Технології&Авто
538
Незважаючи на розвиток систем безпеки, сьогодні хакери як і раніше мають можливість захопити управління безпілотним автомобілем або взяти під контроль систему розпізнавання облич. Згідно з дослідженнями, тисячі автобусів та вантажівок в Європі уразливі для кібератак. Виявилося, що навіть Siri або Google Now можуть бути перетворені на потенційно небезпечні web-сайти за допомогою «білого шуму».
Для боротьби з цими проблемами компанія Ілона Маска OpenAI і Університет штату Пенсільванія розробили новий інструмент. Він називається «cleverhans» і дозволяє перевірити, наскільки той чи інший штучний інтелект вразливий для хакерів.
Інструмент «cleverhans» містить різні способи кібератак і варіанти захисту від них, а також навчальні посібники з того, як це зробити. Розробники розраховують, що «cleverhans» буде використовуватися як в робототехнічній індустрії, так і вченими для тестування вразливостей.
Своєю назвою інструмент завдячує коню Clever Hans, який жив в XX столітті і чий господар стверджував, що кінь може виконувати прості арифметичні дії. Вона била копитом у відповідь на завдання потрібну кількість разів. Виявилося, що господар просто подавав коню сигнал, за яким він припиняв бити копитом. Іншими словами, він дійсно давав правильну відповідь, але й гадки не мав, що він робить. Цю історію розробники «cleverhans» використовували як метафору на машинне навчання.
Нагадаємо, OpenAI – компанія, співзасновником та інвестором якої є Ілон Маск. Головна ідея компанії – зробити штучний інтелект максимально відкритим і доступним для людей, завдяки чому алгоритми і роботи будуть менш небезпечні і більш передбачувані.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас