Ефект від траншу вже позаду: Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ефект від траншу вже позаду: Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
4200
Основний ефект від виділення третього траншу МВФ вже позаду, курс долара стабілізувався і на різних сегментах валютного ринку змінювався різноспрямовано.
Про це повідомляє Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.
За тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,21 грн до 25,92 грн, або на 1,1%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, зріс за цей же час з 25,90 грн до 25,99 грн, або на 0,3%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку змінилися за тиждень з 25,74/26,20 до 25,77/26,14. Таким чином, купівля зросла на 0,1%, а продаж знизилася на 0,2%.
Відзначимо, що голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард наполегливо закликає владу України продовжувати економічні реформи в країні, стало відомо за підсумками її зустрічі з президентом Петром Порошенком в Нью-Йорку в рамках засідань Генеральної Асамблеї ООН.
Під час зустрічі вони обговорили останні економічні події, і керуючий директор настійно закликала до подальшого здійснення програми економічних реформ з боку влади, яку підтримує МВФ. Нагадаємо, що НБУ очікує від Міжнародного валютного фонду наступний транш у розмірі 1,3 млрд доларів, проте говорити про терміни цього траншу поки що зарано.
Тему реформ піднімала на тижні і директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен. «В українській економіці можуть бути нові дисбаланси. Населення буде продовжувати відчувати негативний вплив від економічного спаду», – заявила вона. За словами Кахконен, Україна повинна продовжувати реформи, для того щоб економічна стабільність переросла в економічне зростання.
«Без нової динаміки реформ зростання економіки може не піти по запланованій траєкторії. Але якщо реформи будуть відбуватися, воно може становити 3-4% в середньостроковій перспективі», – зазначила Кахконен.
За оцінкою старшого аналітика Альпарі, до кінця цього тижня вартість готівкового долара зміниться незначно, а офіційний курс долара, встановлений НБУ, може знизиться до 25,6 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас