IBM і Union запускають блокчейн-платформу для обміну бонусними балами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM і Union запускають блокчейн-платформу для обміну бонусними балами

Фінтех і Картки
189
Технологічний гігант IBM об’єднався з UnionPay, китайським платіжним сервісом, який випускає кредитні картки, щоб створити систему на основі технології блокчейн (blockchain) для обміну бонусними балами в різних схемах лояльності.
Такий проект є досить складним і дорогим при використанні традиційних технологій, але через можливості технології блокчейн, що лежить в основі криптовалюти біткоїн (bitcoin), це буде набагато простіше, впевнені компанії.
Кінцева мета IBM і UnionPay – це надати користувачам можливість обмінювати всі види балів зі схем лояльності, в тому числі повітряні милі і картки із супермаркетів.
Компанії вважають, що, наприклад, клієнти банку часто обмежені в тому, на що вони можуть витратити свої бонусні бали в рамках банківської програми лояльності. За допомогою нової платформи вони можуть обміняти їх на щось альтернативне, що їм потрібніше й важливіше, від іншого банку. Прототип платформи дасть банкам можливість переконатися, що обмін бонусних балів відбувається тільки між довіреними користувачами, виключаючи ризик спекуляцій.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас