Голова ФРБ Бостона вважає підвищення ставки в США необхідною умовою стабільності економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Бостона вважає підвищення ставки в США необхідною умовою стабільності економіки

Світ
203
Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Бостона Ерік Розенгрен вважає підвищення процентної ставки в США своєчасним і необхідним кроком, який дозволить уникнути ряду ризиків для американської економіки.
У п’ятницю Е.Розенгрен оприлюднив на сайті ФРБ Бостона письмове роз’яснення своєї позиції на вересневому засіданні Федеральної резервної системи (ФРС), де він висловився проти рішення зберегти ставку в цільовому діапазоні від 0,25% до 0,50%, наполягаючи на її збільшенні до 0,50-0,75%.
Зокрема, затяжний період вкрай низької вартості кредитування в США призведе до надмірного зниження рівня безробіття і наблизить наступну рецесію, стверджує він.
“Я очікую, що до кінця 2019 року рівень безробіття опуститься нижче 4,5%. Хоча я тривалий час виступав за політику, яка підтримує надійні умови на ринку праці, цей рівень нижче того, який я вважаю стійким в довгостроковій перспективі, – пише Е .Розенгрен. – Значне перевищення рівня повної зайнятості може урізати, а не підтримати відновлення”.
Е.Розенгрен закликає колег піднімати ставку плавно, стриманими темпами “через побоювання, що відмова від підвищення сьогодні піддасть тривалість і стійкість відновлення більшому ризику”.
Він додає, що подібні ризики можуть створювати значну нестійкість “такого роду, яка в минулому призводила до рецесії”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас