Uber дозволить розрахуватися за поїздку готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber дозволить розрахуватися за поїздку готівкою

Особисті фінанси
941
Сервіс замовлення таксі Uber у Києві планує запустити тестування оплати готівкою за поїздки по місту.
Згідно з прес-релізом компанії, рішення про запуск тестування прийнято на основі вивчення побажань та коментарів, отриманих від водіїв-партнерів і користувачів сервісу з моменту запуску Uber в Києві 30 червня 2016 року: користувачі хочуть вибирати спосіб оплати за поїздки, замовлені через додаток Uber, а водії-партнери – мати невеликі суми готівки для щоденних витрат.
«Як тільки почнеться тестування, опція оплати готівкою буде доступна поряд зі звичним способом оплати по картці, але лише для обмеженої кількості користувачів», – йдеться в повідомленні.
Розрахунок вартості поїздки, як і раніше, здійснюватиметься автоматично самою системою (а не водієм) за заздалегідь відомими тарифами: вартість посадки 25 грн, 4,5 грн за км і 0,4 грн за хвилину поїздки. Всі три складові підсумовуються. Вартість мінімальної поїздки становитиме 40 грн.
Як і раніше, користувач може оцінити приблизну вартість поїздки перед її початком через спеціальну опцію в додатку. Після закінчення кожної поїздки користувач електронною поштою отримує звіт про поїздку з зазначенням маршруту, адреси місця подачі і місця призначення, а також деталізацією її вартості.
При виборі опції «Оплата готівкою» вартість буде висвічуватися на екрані смартфона водія по закінченні поїздки. Водій зможе дати здачу користувачеві, якщо це буде необхідно.
Незалежно від обраної опції, гроші за поїздки своїм партнерам Uber буде перераховувати тільки за безготівковим розрахунком – на розрахункові рахунки своїх партнерів, юридичних осіб і індивідуальних підприємців.
Uber зазначає, що Київ – не перше європейське місто, де тестується оплата готівкою. Оплата готівкою діє в Манчестері, Дубаї, Сінгапурі. За даними Uber, більше 95% користувачів, які використовують безготівкову форму оплати, ніколи не повертаються до оплати готівкою, в той час як користувачі, які спочатку розплатилися готівкою за поїздки, поступово переходять на безготівковий розрахунок.
Очікується, що запуск нової можливості оплати в доповнення до безготівкових платежів збільшить кількість користувачів Uber в Києві, що дасть нові економічні можливості для місцевих водіїв-партнерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас