Україна виключила нові переговори з Євросоюзом про Асоціацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виключила нові переговори з Євросоюзом про Асоціацію

Казна та Політика
2492
Нові переговори щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом або внесення змін до цього документу виключені, заявив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісеєв.
“Ми виходимо з того, що дві ключові “червоні лінії” повинні бути дотримані. Це, по-перше, ніяких додаткових, нових переговорів ми відкривати не збираємося. І по-друге: жодних змін в текст Угоди також ми не збираємося вносити”, – сказав він.
Крім того, заступник голови АП вказав, що пов’язує заяви прем’єра Нідерландів Марка Рютте з приводу низьких шансів ратифікації Угоди про асоціацію з Україною з майбутніми парламентськими виборами в Нідерландах.
Єлісеєв зазначив, що на сьогоднішній день українська сторона перебуває в активному діалозі з Нідерландами з приводу пошуку варіантів вирішення цього питання.
“До цього діалогу до нас долучилися і представники ЄС”, – додав Єлісеєв.
Нагадаємо, згідно з офіційними результатами референдуму, який відбувся 4 квітня 2016 року, Нідерланди не підтримали ратифікацію угоди про асоціацію України і ЄС.
Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що Нідерланди завершать ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною, незважаючи на результати референдуму.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас