Світовий банк радить Україні розширити оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк радить Україні розширити оподаткування

Казна та Політика
1655
Світовий банк (СБ) заявив про необхідність розширення в Україні бази оподаткування, а також реформування пенсійної системи, сказано в тематичної записці СБ про ситуацію в українській економіці.
«Для забезпечення макроекономічної стабільності необхідно буде усунути найважливіші джерела фіскального ризику: розширити базу оподаткування, реформувати пенсійну систему, зменшити квазі-фіскальні дефіцити і відновити стабільність фінансового сектора», – підкреслюється в документі.
Крім того, як йдеться в тексті записки, для поступового зменшення державного боргу в майбутньому Україні доведеться здійснити системну фіскальну консолідацію, підкріплену структурними реформами. Інакше Києву доведеться вдатися до скорочення витрат і активного залучення коштів на внутрішньому ринку. «Незважаючи на те, що в 2015 році вдалося суттєво знизити дефіцит бюджету, ситуація в цій сфері залишається складною: за прогнозами, дефіцит бюджету розширеного уряду з урахуванням НАК «Нафтогаз України» складе в 2016 році майже 4%. Для поступового зменшення державного боргу з одночасним сприянням розвитку в майбутньому доведеться здійснити системну фіскальну консолідацію, підкріплену структурними реформами», – наголошується в матеріалах СБ.
«Якщо таку системну фіскальну консолідацію не здійснити, то Україні доведеться більшою мірою розраховувати на ситуативні заходи і скорочення витрат і активніше залучати кошти на внутрішньому ринку, що загрожує борговою стабільністю і зменшить потенціал зростання», – йдеться в записці.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас