Скільки пенсіонерів в Україні отримують пенсію менше 1500 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки пенсіонерів в Україні отримують пенсію менше 1500 гривень

Особисті фінанси
5461
Близько 7,4 мільйонів пенсіонерів, при загальній кількості в 12,5 мільйона, отримують пенсії розміром до 1500 гривень, повідомив перший заступник голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір.
“Мінімальну пенсію отримують близько 300 тисяч осіб. Але якщо сума хоч на 1 гривню більше – то це вже не мінімальна пенсія. Кількість тих, хто отримує пенсію до 1 500 гривень, переважна більшість – близько 7,4 мільйона осіб”, – сказав Шамбір .
Він також зазначив, що близько 8 мільйонів пенсіонерів мають основний розмір пенсії менше прожиткового мінімуму (1 130 гривень для осіб, які втратили працездатність – ред.).
“Це не означає, що вони стільки ж і отримують, тому що у них є ще якісь доплати і надбавки. Наприклад, інвалід війни може мати основний розмір пенсії за стажем менше прожиткового мінімуму, але як інвалід I групи він буде отримувати 285% прожиткового мінімуму”, – пояснив Шамбір.
За його словами, така ситуація виникла, тому що показник основної пенсії для пенсіонерів, які вийшли на пенсію раніше, дуже довго не змінювався.
“Коли ми його переглянемо, то названа цифра в 8 мільйонів осіб зменшиться. Це не означає, що це дасть їм якесь особливе збільшення, але ми доб’ємося однакових підходів для визначення пенсій для всіх і більшу залежність розміру пенсії від заробітку і стажу людини. Навіть для тих, хто вже на пенсії”, – додав Шамбір.
Також чиновник зазначив, що сьогодні близько 400 тисяч людей отримують пенсію нижче від прожиткового мінімуму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас