СОТ задовольнила скаргу Boeing в суперечці з Airbus про субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ задовольнила скаргу Boeing в суперечці з Airbus про субсидії

Фондовий ринок
122
Світова організація торгівлі (СОТ) прийняла рішення, що авіабудівна компанія Airbus отримувала від європейських держав незаконні субсидії.
Як було оголошено в четвер, фінансування Airbus владою Європейського союзу, а також Німеччини, Великобританії, Франції та Іспанії порушило правила СОТ, оскільки забезпечило компанії несправедливі переваги перед американським конкурентом Boeing.
Таким чином, спецкомісія СОТ задовольнила відповідну скаргу Boeing і поставила крапку в суперечці між Airbus і американським концерном щодо багатомільярдних субсидій, яка тривала 12 років .
Представники американської сторони стверджують, що йдеться про $22 млрд, які Airbus незаконно отримав від ЄС, ФРН, Франції, Іспанії і Великобританії.
Boeing привітав рішення СОТ, повідомляє Deutsche Welle. Торговий представник США Майкл Фроман назвав результат розгляду “проривним успіхом”.
“Сьогоднішнім історичним рішенням СОТ притягує ЄС і Airbus до відповідальності за обхід законів світової торгівлі”, – заявив генеральний директор Boeing Денніс Мюленбург.
У свою чергу в Брюсселі дали зрозуміти, що мають намір подати апеляцію на рішення СОТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас