Страховий ринок України нецікавий закордонним стратегічним інвесторам - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховий ринок України нецікавий закордонним стратегічним інвесторам - думка

Фондовий ринок
380
Рішення групи Aegon (Гаага, Нідерланди) піти зі страхового ринку України шляхом продажу СК “Aegon Life” ще раз підтверджує: страховий ринок України через високі ризики і витрати по відношенню до одержуваних доходів не цікавий профільним стратегічним інвесторам, сказав генеральний директор асоціації “Страховий бізнес” В’ячеслав Черняховський.
“Відхід стратега – це завжди небезпека і сигнал того, що ситуація буде змінюватися”, – зазначив він.
Крім того, за його словами, не на користь українського ринку грає і впровадження в Європі в 2016 році нових стандартів платоспроможності Solvency II, відповідно до яких фірми змушені показувати в консолідованому балансі ризики і витрати всіх свої “дочок”.
“Якому власнику це буде цікаво: витрачати на відрядження, утримання компанії, при цьому отримуючи частки відсотків від сукупного доходу групи?”, – говорить він.
Серед прикладів залишення стратегами українського ринку В.Черняховський, зокрема, назвав Generali Group, що володіє в країні “Дженералі Гарант” (раніше – “Гарант-Авто”), продаж Talanx International AG (Німеччина) компанії Euroins Insurance Group AD (Софія, Болгарія) “ХДІ Страхування” (Київ).
Говорячи про можливу вартість угоди з продажу 100% акцій ПрАТ “Страхова компанія” Ейгон Лайф Україна” (Київ) страховій групі TAS Group Сергія Тігіпка, він повідомив, що вона може коливатися в межах від 70 млн грн до 140 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас