Brexit вдарить по готельному бізнесу Лондона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Brexit вдарить по готельному бізнесу Лондона

Світ
371
Знайти готельний номер у столиці Великобританії в 2017 році стане простіше, оскільки міжнародні фірми рідше відправлятимуть працівників у відрядження в Лондон на тлі побоювань сповільнення зростання економіки країни після рішення покинути ЄС (Brexit), вважають аналітики PricewaterhouseCoopers (PwC).
За прогнозами експертів, заповнюваність готельних номерів у Лондоні в наступному році знизиться на 1 процентний пункт, до мінімальних за дев’ять років 80%. Дохідність у розрахунку на номер (revenue per available room, RevPAR, основний критерій рентабельності в готельному бізнесі) скоротиться на 2,8% в поточному році і на 0,5% в наступному.
Крім того, на ситуацію негативно впливає зростання пропозиції на ринку. Аналітики PwC очікують, що в 2017 році в британській столиці будуть введені в експлуатацію близько 7,2 тис. нових номерів, плюс готелі відчувають конкуренцію з боку популярного сервісу Airbnb, що дозволяє зняти кімнату у приватних осіб.
Готелі у європейських столицях, включаючи Лондон, вже переживають непрості часи, бо турпотік у Європі постраждав від терактів у Франції та Бельгії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас