Google Drive отримав «розумний» пошук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Drive отримав «розумний» пошук

Технології&Авто
894
Хмарне сховище Google Drive отримало оновлену функцію пошуку, яка тепер більше нагадує пошуковик компанії. Серед поліпшень – нова функція автоматичного виправлення, яка пропонує користувачам правильні варіанти неправильно надрукованих слів, а також підтримка обробки природної мови. Останнє означає, що тепер шукати файли в Google Drive можна буде за допомогою повсякденних фраз.
Підтримка природної мови дозволяє повноцінно задіяти можливості голосового набору при взаємодії з різними сервісами та додатками. Ймовірно, це один з перших кроків до більш широкої функціональності голосового управління в Google Drive, яка повинна бути додана в сервіс пізніше. Поки корисність нововведення обмежується набором пошукових запитів за допомогою голосу.
Як розповіла Google, завдяки підтримці природної мови скоро в Google Drive можна буде здійснювати пошук за допомогою таких фраз, як, наприклад, «знайди мої фінансові звіти за минулий грудень» або «покажи мені презентації від Аніссі». Функція згодом буде поліпшуватися, тому чим частіше людина буде користуватися пошуком, тим точніше будуть результати.
Сервіс Google Docs, який є частиною Google Drive, також отримав кілька нововведень. Так, з’явилася можливість розбивати документ на кілька колонок: досить вибрати відповідну опцію в меню форматування. Нарешті, Google Drive тепер автоматично зберігає копії всіх файлів в нестандартному для Google розширенні, якщо користувач відкриває, конвертує або редагує такі файли в їх оригінальному вигляді в Docs, Sheets або Slides. Потім копію файлу можна буде знайти в меню історії змін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас