Що буде з курсом в цьому році, і що може вплинути на вартість валюти - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з курсом в цьому році, і що може вплинути на вартість валюти - експерти

Валюта
3665
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує падіння курсу гривні. За оцінками агентства, в цьому році долар можна буде купити за 26 гривень, а вже в наступному – за 28. “На 2016 рік наш прогноз – в середньому 26 гривень за долар, що відповідає фактичним показниками першого півріччя, коли середньозважений курс становив 25,47 гривні за долар… Наш прогноз – 28 гривень за долар в 2017 році”, – зазначили експерти.
Водночас за прогнозами виконавчого директора Міжнародного Фонду Блейзера Олега Устенка, курс долара коливатиметься в межах 25-27 гривень.
Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко впевнений, що за умови правильної монетарної політики Нацбанку, курс долара в межах 26 гривень протримається як мінімум до кінця року.
“Якщо Нацбанк не допустить помилок, то у нас такий курс, в межах 26 гривень, може затриматися надовго. На початку року у нас довгий період був стабільний курс. Найменша помилка з боку Нацбанку може призвести до коливання. Можна, наприклад, вийти на Міжбанк і купити валюту замість того, щоб продати. 9 серпня Нацбанк вже так зробив. Можлива помилка з точки зору регулювання валютного ринку. Можуть бути чергові закриття банків. Можуть бути нюанси, пов’язані з нормативними документами, які будуть обмежувати ринок і створювати тиск”, – розповідає експерт.
Вадим Іосуб впевнений, що найближчим часом на всіх сегментах ринку долар опуститься нижче позначки 26 гривень, після чого новину з третім траншем можна буде вважати повністю “відіграною”, і подальша динаміка гривні залежатиме від зусиль влади, перспектив отримання наступних траншів програми МВФ, а також грошей Євросоюзу і гарантій США.
“Позитивний сценарій призведе до повернення національної валюти до рівнів 25 грн. за долар, негативний – до зростання курсу до 27 гривень до кінця року. Серед інших новин тижня варто згадати чергові кроки з лібералізації валютного ринку і зниження облікової ставки з 15,5% до 15%. Теоретично, ці заходи могли б мати негативний вплив на вартість гривні, однак на тлі надходження грошей МВФ, ці фактори виявилися незначними. До кінця нового тижня офіційний курс долара може знизитися до 25,8 гривень”, – розповідає експерт.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас