Суд США: біткоін - це гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд США: біткоін - це гроші

Фінтех і Картки
928
Окружний суддя Манхетенна постановила, що цифрова валюта біткоін – це гроші. На основі цього суддя відхилила прохання відповідача зняти з нього звинувачення в нелегальному обміні віртуальної валюти.
Згідно з виданням Reuters, відповідач Ентоні Марджіо наполягав на тому, що два з восьми висунутих йому звинувачень повинні бути відхилені, тому що біткоіни не є «грошовими коштами», але окружний суддя Манхетенна Елісон Нейтен відхилила прохання.
Судове рішення узгоджується з аналогічним рішенням ще двох американських суддів 2013 і 2014 років, але, водночас, суперечить липневим рішенням судді з Майамі-Дейд Терези Мері Пулер, яка визнала невинним Мішеля Еспінозу, якого звинувачували у відмиванні 1,500 доларів в біткоінах на підставі того, що біткоіни – це не гроші.
Марджіо звинувачували в операціях на платформі для обміну біткоінів Coin.mx, яка, за твердженням прокурорів, є нелегальною.
Влада стверджує, що власником платформи є ізраїльтянин Гері Шалон, який ще з двома спільниками звинувачується в хакерських атаках на великі фінансові установи, включаючи JPMorgan Chase.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас