Балчун розраховує на чергове підвищення тарифів на вантажоперевезення в I кв.-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балчун розраховує на чергове підвищення тарифів на вантажоперевезення в I кв.-2017

Казна та Політика
1066
ПАТ “Укрзалізниця” розраховує, що чергове підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення відбудеться в першому кварталі 2017 року, повідомив голова ПАТ Войцех Балчун.
“Вантажні тарифи для нас – ключовий елемент стабілізації ситуації в усій компанії. Поточного року, з 30 квітня, підвищилися вантажні тарифи, хоча планувалися два етапи підвищення. Думаю, що наступного року таке підвищення також відбудеться. Ми хочемо, щоб це сталося якнайшвидше – в першому кварталі 2017-го”, – сказав він.
В.Балчун назвав підвищення вантажних тарифів нормальною політикою роботи.
“Це нормальна політика. Якщо ми наше підвищення тарифів порівняємо з рівнем інфляції, то ми навіть не покриваємо цього рівня, тому великий вантаж лягає на нас. У власних ресурсах ми маємо шукати підвищення продуктивності”, – пояснив він.
Як повідомлялося, останнє 15-відсоткове підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення в Україні набуло чинності 30 квітня 2016 року.
Раніше повідомлялося, що, згідно із затвердженим фінансовим планом ПАТ “Укрзалізниця”, тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом усередині країни з 1 травня 2016 року мали бути підвищені на 15%.
“Нам довелося провести зміни у фінансовому плані щодо рівня підвищення тарифів. Минулого року ми розпочинали з підвищення 15% плюс 15%, цього року виходили з одноразовим підвищенням 15%. У результаті дійшли до середньорічного підвищення на 10%, це означає 15-відсоткове підвищення з 1 травня 2016 року”, – повідомляв в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
Він зазначав, що в підсумковому фінплані капітальні інвестиції знизилися приблизно до 11 млрд грн, розмір EBITDA становитиме 26 млрд грн.
Фінансовий директор ПАТ Олександр Бужор, у свою чергу, повідомляв, що спочатку планувалися дещо більші суми капітальних інвестицій і значні витрати на ремонти, проте у результаті було погоджено дещо менший план, і “Укрзалізниця” була вимушена скоротити план витрат щодо оновлень і ремонтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас