Біометричні платежі в Європі: статистика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні платежі в Європі: статистика

Фінтех і Картки
286
62% європейських споживачів впевнені, що біометричні методи аутентифікації платежів набагато швидші і легші у використанні, ніж паролі та PIN-коди, а 42% вважають, що процедура може повністю замінити величезну кількість паролів, які доводиться тримати в голові.
Понад 40% з 14,236 респондентів хочуть використовувати біометричну аутентифікацію для придбання квитків в громадському транспорті, продуктових товарів, кави або фаст-фуду, товарів в Інтернеті або оплати рахунку в барі чи ресторані. Що стосується гендерних відмінностей, то чоловіків, які готові користуватися біометричними платежами, на 5% більше, ніж жінок: 71% і 66% відповідно.
Найбільше європейським користувачам сподобалися такі технології, як сканування відбитків пальців, сканування райдужної оболонки ока (33%) і розпізнавання облич (19%). Технологія сканування відбитків пальців для підтвердження платежів найбільш популярна в Італії (55%) та Іспанії (52%), а сканування райдужної оболонки ока – в Великобританії (37%) та Іспанії (34%).
Дослідження Visa під назвою Visa Biometric Authentification Study – яке грунтується на відповідях респондентів з Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Іспанії, Швеції та Великобританії – виявило, що близько 81% споживачів вважають аутентифікацію відбитків пальців безпечним платіжним методом. На їхню думку, саме це – найбезпечніший з усіх традиційних і біометричних методів платежів. На другому місці – сканування райдужної оболонки ока (76%).
Решта технології менш популярні: тільки 19% споживачів в Європі готові використовувати технологію розпізнавання облич замість традиційних методів платежів.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас