Вітер змін. Дмитро Фірташ продає БЦ Парус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітер змін. Дмитро Фірташ продає БЦ Парус

Нерухомість
2340
У БЦ Парус заходить новий інвестор. Як стало відомо, український підприємець Дмитро Фірташ продає мажоритарну частку в одному з найбільш дорогих київських бізнес-центрів Парус.
Про це розповіли відразу кілька незалежних джерел на ринку, знайомих з процесом переговорів підготовлюваної операції.
Борис Краснянський, керуючий активами Group DF, підтвердив НВ Бізнес дану інформацію: «Такий варіант розглядається, але я б не хотів вдаватися в деталі до завершення процесу». Подробиці угоди він назвати відмовився, як і ім’я покупця. За інформацією одного із банкірів, який побажав зберегти анонімність, продавець дійсно шукав покупця і проводив переговори, але про їх результати йому не відомо.
Бізнес центр Парус відноситься до категорії класу А. Знаходиться практично в центрі ділової культури столиці, на перетині з бульваром Лесі Українки по вулиці Мечникова, 2. Ця 33 поверхова будівля площею 75 тис. кв. м. (корисна площа 56 тис. кв. м.) була введена в експлуатацію 2007 року. Інвестиції в будівництво склали близько 500 млн грн. Ще до введення в експлуатацію власник будівлі підприємець Вагіф Алієв продав частку в об’єкті Фірташу за $300 млн. Дехто оцінював угоду вдвічі вище. В результаті новий власник отримав понад 50%.
Станом на 2013 рік, згідно з даними порталу Наші гроші, “Парусом” володіли в рівних частинах компанія Передові технології плюс (через кіпрську Бовалон Інвестмент) Фірташа і Мандарин Плаза Алієва.
Те, що Парус змінює власника, опосередковано підтверджується інформацією з Єдиного держреєстру юросіб. У розділі, де зазвичай вказують кінцевого бенефіціара, замість згаданої кіпрської компанії значиться такий собі Андрій Петіченко, а як адресу його місцезнаходження вказано гуртожиток по вулиці Ломоносова 28/41. Також він записаний керівником компанії з 2 червня 2016 року.
Про майбутню зміну власника Паруса знають і в Мандарин Плазі, але і там деталей не назвали. «Для нас нічого не змінилося. Мандарин Плаза зберегла частку в Парусі в тому ж розмірі», – розповів виданню представник компанії Олександр Черницький. Інформацію про розмір частки в Парусі його компанії на поточний момент він не назвав.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас