Чверть австралійського бізнесу працює на сонячній енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чверть австралійського бізнесу працює на сонячній енергії

Енергетика
890
Майже чверть комерційних підприємств Австралії тією чи іншою мірою працюють на енергії, отриманій від сонячних панелей. Таким чином вони захищають навколишнє середовище і скорочують витрати на електрику.
Згідно з опублікованою енергетичною компанією Energy Action доповіддю, 23% комерційних підприємств Австралії встановили сонячні панелі на даху своїх офісів і виробляють власну електроенергію. Два роки тому їх частка становила 14%. Ще 37% заявила, що «застосовує сонячні технології в бізнесі», в 2014 році таких було 23%.
Підприємств, які серйозно замислюються про інвестиції у сонячні панелі, акумуляторні системи і технології управління енергією, стало 84%. 43% опитаних повідомили, що вже користуються подібними системами.
Зріс і інтерес бізнесу до сфери відновлюваної енергії в цілому — 72% заявили, що інвестували в технології підвищення енергетичного ККД, які дозволяють скоротити витрати, пише CleanTechnica.
«Результати 2016 року підкріпили думку, що управління енергією перетворюється із завдань по скороченню витрат на стратегічні рішення щодо інтеграції нового підходу», — говорить президент Energy Action Ентоні Вулрідж.
Встановленням сонячних панелей в Австралії займаються і приватні особи. Судячи з доповіді організації Solar Citizens, в Австралії на початок 2016 року було встановлено 23,2 мільйона сонячних панелей, тобто майже по одній на кожного жителя. Це дозволило їм економити по $1 млрд на рік.
Ймовірно, цим же міркуванням керувався й австралієць Клейтон Ліндон, який зібрав найбільшу домашню систему зберігання енергії в країні. Загальна ємність комплекту з 6 батарей Tesla Powerwall склала 38,4 кВт*год.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас