З початку року Україні вдалося наростити експорт томата в ЄС майже в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року Україні вдалося наростити експорт томата в ЄС майже в 10 разів

Аграрний ринок
1035
Європейські імпортери проявляють дедалі більший інтерес до закупівель українського томата. Так, згідно з даними офіційної статистики, з початку поточного року поставки томату з України в ЄС зросли майже в 10 разів.
Зокрема, за січень-серпень 2016 року на європейський ринок було відвантажено 2,3 тис. тонн українського томата. Для порівняння, за 8 місяців попереднього року Україні вдалося експортувати в країни ЄС всього 243 тонни.
Основними покупцями українського томата серед країн Євросоюзу в нинішньому році виступають Польща і Латвія. При цьому, як повідомляли раніше експерти «АПК-Інформ: овочі і фрукти», саме підвищений інтерес з боку експортерів з країн Прибалтики на сьогоднішній день стимулює зростання цін на томат на українському ринку.
Всього ж з початку 2016 року експорт томата з України становив 17,1 тис. тонн, а це в 2,2 разу перевищує показники за 8 місяців попереднього року і є абсолютним рекордом для зазначеного періоду за всю історію незалежності країни. Основним імпортером українського томата, як і в минулому році, виступає Білорусь: на її частку припало в цьому сезоні 85% поставок. При цьому варто відзначити, що з початку 2016 року Україні вдалося наростити експорт в зазначеному напрямку майже вдвічі.
Більш детально про перспективи експорту українських овочів і фруктів в країни ЄС в новому сезоні, а також про те, яка ще плодоовочева продукція, крім томатів, цікава європейським імпортером, провідні галузеві експерти розкажуть в рамках тринадцятої міжнародної конференції «Овочі та фрукти України-2016. Прибуткові рішення».
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас