Європа ніколи не стане єдиною державою - Юнкер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа ніколи не стане єдиною державою - Юнкер

Світ
808
Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що за минулий рік ситуація в Євросоюзі не покращилася, і доведеться багато працювати для виходу з кризи, додавши, що ЄС ніколи не стане однією державою.
“Багато говорять про екзистенційну кризу, дуже багато сфер, в яких недостатньо співробітництва між членами ЄС, часто переважають національні інтереси”, – зазначив Ж.-К.Юнкер.
“Європейська інтеграція не може бути нав’язана всупереч волі народів. Європа не повинна перетворюватися на однорідну масу. Вона живе своїм різноманіттям”, – сказав глава Єврокомісії.
“Єврокомісія ні в якому разі не прагне підмінити собою держави ЄС. Ми тут не для того, щоб руйнувати. Ми тут, щоб будувати. Ми хочемо кращої Європи. І Європа не повинна ніколи стати однією державою”, – додав Ж.-К.Юнкер.
“Іноді можуть з’являтися розломи, тріщини, фрагментація, які створюють ґрунт для популізму. Але популізм не вирішує проблем, навпаки, він створює проблеми”, – заявив Ж.-К.Юнкер, маючи на увазі підйом націоналістичних настроїв на континенті, в тому числі вихід Великобританії з союзу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас