Коли в Україні можуть подешевшати кредити - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли в Україні можуть подешевшати кредити - експерт

Кредит&Депозит
1298
Слідом за зниженням облікової ставки, а відповідно і депозитних ставок, в Україні також можуть подешевшати кредити.
 Однак для цього необхідно налагодити комунікацію між владою та Національним банком, яка зможе забезпечити ринки чітким макроекономічним прогнозом.
Про це написав голова ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек.
“Важливу роль відіграє комунікація між регулятором і владою, щоб ринки керувалися макроекономічним прогнозом, а не побоюваннями, які зараз домінують серед учасників ринку. Ви ж бачите, що вже більше року ми говоримо про кредит валютного фонду (МВФ. – Ред.). Думаю, проблему вищезгаданої комунікації вирішити не можна. Це скоріше питання політичної волі: якщо уряд і парламент буде працювати конструктивно і злагоджено, то напруга серед учасників ринку зникне”, – зазначив він.
Крім того, Шпек підкреслив, що перш ніж прийняти рішення про здешевлення кредитів, банки повинні оцінити всі ризики: платоспроможність клієнта, його фінансове становище, ліквідну заставу, а також валютні ризики.
Як повідомлялося, раніше виконувач обов’язків заступника голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що для того, щоб в Україні відновилося іпотечне кредитування, необхідно зниження ставок на міжбанківському ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас