У німецьких банках зберігаються "нічийні" два мільярди євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецьких банках зберігаються "нічийні" два мільярди євро

Світ
4463
У Німеччині на банківських рахунках накопичилося близько двох мільярдів євро, за якими ніхто не з’явився, заявив міністр фінансів Північного Рейну-Вестфалії Норберт Вальтер-Бор’янс.
На цих рахунках лежать гроші, які потрібно повернути їхнім власникам. Вальтер-Бор’янс запропонував створити в Німеччині загальну базу незатребуваних банківських рахунків. За допомогою бази даних з клієнтами банків, які забули свої кошти на рахунках, буде зручніше зв’язатися.
Міністр розповів, що якщо банки не можуть знайти спадкоємця, гроші залишаються на рахунку. “Але ці гроші комусь належать. І власник може їх отримати”, – сказав Вальтер-Бор’янс. Політик підкреслив, що деяким власникам забутих рахунків має бути вже 120 років.
Рішенням для німецьких банків стало б впровадження практики швейцарських банків, які публікують деталі рахунків, забутих протягом 60 років, на спеціальному сайті, стверджують експерти. У разі, якщо власник рахунку так і не знаходиться, то кошти автоматично переходять у власність держави.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас