SpaceX знайшла комерційного клієнта для першого пуску використаної ракети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX знайшла комерційного клієнта для першого пуску використаної ракети

Фондовий ринок
464
Компанія Ілона Маска успішно посадила вже шість перших ступенів ракет Falcon 9. Підприємець навіть скаржився, що в ангарі не вистачає місця для них. Для вирішення цієї проблеми компанії вдалося підписати першого клієнта, який погодився використовувати ступінь, що літав. Ним став великий люксембурзький супутниковий оператор SES. У компанії заявили, що збираються вивести супутник на геостаціонарну орбіту в жовтні-грудні поточного року.
«Ми стали першим комерційним супутниковим оператором, який скористався послугами SpaceX в 2013 році. Тепер ми раді знову стати першим клієнтом, який візьме участь в першій місії з використанням «підтвердженої польотом» ракети». Ми віримо, що повторне використання ракет відкриє нову еру космічних польотів, зробить доступ до космосу більш ефективним в контексті витрат і розкладу пусків», – йдеться в заяві Мартіна Халлівелла, CTO SES.
SpaceX ще не оголошував вартість запуску з використанням вживаного ступеню. За оцінками експертів індустрії, опитаних Ars Technica, знижка для таких польотів становитиме близько 30% від пуску нової Falcon 9 за $ 62 млн. Наразі залишається невідомим, скільки компанія Ілона Маска витрачає на підготовку до повторного пуску використаних ступенів.
Для того щоб модель повторного використання виявилася економічно вигідною, Маску потрібно буде продемонструвати, що повторні запуски безпечні і не вимагають великих витрат грошей і часу на підготовку ракети. Поки використані ступені проходять всі можливі тести. Нещодавно SpaceX публікував відео статичного випробування одного зі ступенів Falcon 9, що побували в космосі.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас