Україно-американський стартап Galactic Exchange отримав 1,25 мільйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-американський стартап Galactic Exchange отримав 1,25 мільйона доларів

Фондовий ринок
432
Україно-американський стартап Galactic Exchange, який працює з Big Data, отримав фінансування в сумі 1,25 мільйона доларів від Floodgate і Signia Venture Partners.
Як зазначається, угода була закрита ще на початку серпня, але публічно про це було оголошено тільки зараз.
Після певних досліджень в сфері Big Data стартап розробив контейнерно-віртуалізовану кластерну комп’ютерну платформу ClusterGX. Вона орієнтована на бізнес, який з її допомогою зможе простіше, швидше і дешевше обробляти великі обсяги даних.
Платформа ClusterGX дозволить створити Hadoop/Spark кластер всього за 5 хвилин навіть без досвіду у відповідних сферах. Передбачається, що лінійка продуктів ClusterGX буде доступною для завантаження в кінці вересня.
Роком раніше Floodgate і Signia Venture Partners вже інвестували кошти в стартап Galactic Exchange.
Одним із співзасновників стартапу Galactic Exchange є Костянтин Хладко, який народився в Харкові, але в 1998 році переїхав до США. Він був фізиком в Лос-Аламоській національній лабораторії і Стенфордському університеті.
У Стенфорді йому довелося працювати спільно з Бобом Лафліном, який став лауреатом Нобелівської премії з фізики в 1998 році. Іншим співзасновником Galactic Exchange став Роберт Мастарда – підприємець у сфері стартапів.
Він переїхав до США з Великобританії в 2006 році. Мастарда також виступив в ролі інвестора в першому раунді фінансування стартапу і став головним виконавчим директором після розробки прототипу продукту.
Штаб-квартира стартапу Galactic Exchange розташована в Кремнієвій долині, а команди розробки розділені між офісами в Харкові і Менло-Парку (Каліфорнія).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас