ЄБРР може виділити Ощадбанку 50 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може виділити Ощадбанку 50 млн євро

Фондовий ринок
364
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може надати державному Ощадбанку до EUR50 млн у рамках програми торгового фінансування (TFP), сприяючи комерціалізації банку і його підготовці до приватизації.
“Проект здійснюється в рамках більш широких зусиль, спрямованих на сприяння комерціалізації і підготовці Ощадбанку для подальшої приватизації в контексті програми реформування державних банків, яка розроблена і реалізується урядом України”, – зазначено в повідомленні ЄБРР у вівторок.
Згідно з ним, відповідний проект рада директорів банку планує розглянути 4 жовтня цього року.
Передбачається, що робота з Ощадбанком включатиме в себе кілька етапів фінансування і технічного співробітництва протягом періоду до п’яти років, починаючи з проекту TFP і пов’язаного з ним технічного співробітництва. Наступні етапи більш широкого співробітництва в рамках підготовки до приватизації пов’язані і обумовлені прогресом у вдосконаленні корпоративного управління; комерціалізацію операцій та операційною перебудовою (overhaul) Ощадбанку.
ЄБРР вказує, що останнім часом ринкова частка державних банків на українському ринку зростає і на кінець першого півріччя 2016 року перевищила 30%.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є держава.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав 2-е місце (185,077 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас