Держприкордонслужба під час повітряного моніторингу виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину - Слободян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держприкордонслужба під час повітряного моніторингу виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину - Слободян

Кримінал
157
Державна прикордонна служба України під час повітряного моніторингу державного кордону і в прикордонних областях виявила близько 10 осередків незаконного видобутку бурштину в Житомирській і Рівненській областях, повідомив помічник голови Держприкордонслужби, речник відомства Олег Слободян.
“Близько 10 осередків було виявлено в Олевському районі Житомирської області та Рокитнівському, Зарічненському, Володимирецькому та Дубровицькому районах Рівненщини. У цих місцях фіксувалося велика кількість копачів, автомобільної техніки, мотопомп та інших технічних засобів”, – написав О. Слободян на своїй сторінці Facebook у вівторок.
Крім того, за його словами, у Володимир-Волинському районі Волинської області, Вовчанському районі Харківської області, Сокальському, Яворівському, Жидачівському, Стрийському районах Львівської області, Краснопільському районі Сумської області та Сновському і Семенівському районах Чернігівської області зафіксовані ділянки, де здійснювалася вирубка лісу, і обладнані місця для виготовлення деревного вугілля.
“Законність даних дій перевіряється”, – повідомив Слободян.
Крім того, за його словами, під час повітряного моніторингу прикордонники виявили на території Львівської, Волинської, Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Рівненської та Вінницької областей ймовірні місця зльоту/посадки малих літальних апаратів і накопичення товарів, які можуть використовувати в своїй діяльності контрабандисти.
“В цілому екіпажі літаків Держприкордонслужби оглянули 2,5 тис. км лінії державного кордону і 12 тис. кв. км тилових ділянок прикордонних районів”, – зазначив речник відомства.
За його словами, Національна поліція вже направила в виявлені райони додаткові сили і засоби для протидії незаконній діяльності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас