ДФС розкрила незаконну схему ввезення в Україну старих елітних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розкрила незаконну схему ввезення в Україну старих елітних авто

Кримінал
1172
Податкова міліція Івано-Франківської області викрила незаконну схему ввезення в Україну старих елітних автомобілів з ухиленням від сплати майже 3,8 млн грн податкових та митних платежів, повідомив перший заступник Державної фіскальної служби України (ДФС) Сергій Білан.
“В рамках відкритого кримінального провадження встановлено, що керівники двох приватних підприємств за попередньою змовою групою осіб, шляхом використання підконтрольних підприємств і підставних осіб при ввезенні в Україну старих елітних автомобілів ухилилися від сплати податкових та митних платежів майже на 3,8 млн грн”, – написав С.Білан на свій сторінці в “Фейсбук”.
За його інформацією, в результаті восьми обшуків в низці областей виявлено та вилучено 370 тис. грн і $ 5,7 тис., 11 електромобілів, 57 експертних висновків з додатками, печатки, а також вантажні митні декларації, інвойси та сертифікати.
Крім того, на митному посту “Коломия” Івано-Франківської митниці припинено митні процедури щодо семи автомобілів для проведення слідчих дій.
С.Білан додав, що розслідування кримінального провадження триває.
На фотографіях, які С.Білан додав до повідомлення, зображено автосалон компанії Green Motors, що спеціалізується на продажах електромобілів різних марок (BMV, Kia, Nissan, Ford, Tesla, Renault, VW, Toyota), в тому числі старих.
За інформацією, на сьогодні компанія вже продала 140 автомобілів, 54 авто є в наявності. Компанія в даний час формує дилерську мережу по Україні.
Згідно з даними держреєстру, ТОВ “Грін Моторз” зі статутним капіталом 100 грн зареєстровано в Києві в жовтні 2015 року. Кінцевим бенефіціаром є Андрій Жолоб, зареєстрований в Івано-Франківській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас