НКРЗІ встановила максимальну ставку вхідного міжнародного трафіку до EUR0,10/хв. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ встановила максимальну ставку вхідного міжнародного трафіку до EUR0,10/хв.

Казна та Політика
434
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), ввела регулювання ставки міжнародного трафіку для українських операторів на рівні 10 євроцентів/хв.
Рішення регулятора набуде чинності з 1 січня 2017 року після реєстрації в Міністерстві юстиції України.
Голова НКРЗІ Олександр Животовський зазначив, що раніше регулятор не займався регулюванням взаєморозрахунків українських і міжнародних операторів з міжнародного трафіку.
Він додав, що зараз ставки перебувають на рівні близько 20 євроцентів/хв. в залежності від оператора і країни партнера при собівартості цієї послуги на рівні 2-3 євроценти/хв.
Найбільші українські мобільні оператори виступили з критикою цього рішення. Представник “Київстар” Олексій Пирогов заявив, що через нього державний бюджет України недоотримає близько 170 млн грн податків на рік.
Натомість Анатолій Довгий, представник “Vodafone Україна”, зазначив, що через це рішення держбюджет недоотримає від компанії близько 200 млн грн податкових надходжень на рік.
Представники операторів відзначили, що це рішення буде мати негативні наслідки для розвитку ринку.
Як уточнив під час засідання А.Животовскій, після набуття рішенням чинності з 1 січня 2017 року регулятор буде спостерігати за реакцією ринку, і в разі негативних наслідків воно може бути переглянуте.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас