Захист від кібератак: Кабмін затвердив порядок формування переліку інформаційно-телекомунікаційних систем захисту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захист від кібератак: Кабмін затвердив порядок формування переліку інформаційно-телекомунікаційних систем захисту

Кримінал
292
Кабінет міністрів України затвердив порядок формування переліку інформаційно-телекомунікаційних систем об’єктів критичної інфраструктури держави для першочергового захисту від кібератак.
Згідно з постановою №563 від 23 серпня, перелік інформаційно-телекомунікаційних систем об’єктів критичної інфраструктури держави затверджується Кабміном, а включені до переліку об’єкти першочергово захищаються від кібератак.
Захист від кібератак забезпечується власником (розпорядником) таких систем відповідно до законодавства в сфері захисту інформації та кібербезпеки.
До переліку не включаються інформаційно-телекомунікаційні системи, що не мають виходу каналами електрозв’язку за межі контрольованої зони (територія, на якій виключено несанкціоноване і неконтрольоване перебування сторонніх осіб, розміщення технічних і транспортних засобів).
Інформація, що міститься в переліку, є інформацією з обмеженим доступом.
Кабмін доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади разом із Службою безпеки України, іншим заінтересованим державним органам у тримісячний термін з дня набрання чинності цією постановою подати адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації пропозиції щодо переліку інформаційно-телекомунікаційних систем об’єктів критичної інфраструктури держави.
Держспецзв’язку доручено сформувати в шестимісячний термін на підставі пропозицій центральних органів виконавчої влади перелік інформаційно-телекомунікаційних систем об’єктів критичної інфраструктури держави і подати уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас