Китай створив нову державну компанію для розробки власних авіаційних двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай створив нову державну компанію для розробки власних авіаційних двигунів

Світ
251
Китай створив держкомпанію, яка займеться виробництвом авіаційних двигунів і буде відігравати важливу роль у розвитку аерокосмічної галузі країни, пише газета The Wall Street Journal.
Голова КНР Сі Цзіньпін назвав створення компанії Aero Engine Corp. of China (AECC) “стратегічним кроком”, який прискорить розробку китайських реактивних двигунів, що підвищить престиж і військову міць Китаю.
Нова компанія, капітал якої становитиме 50 млрд юанів ($7,5 млрд), сфокусується на розробці, виробництві і тестуванні авіаційних двигунів, повідомило китайське держінформагентство “Сіньхуа”.
Серед інвесторів компанії, крім уряду КНР, дві держкомпанії – аерокосмічна корпорація Aviation Industry Corp. of China і виробник пасажирських літаків Commercial Aircraft Corp. of China.
Зараз військові літаки, що випускаються в КНР, в основному використовують двигуни російського виробництва, натомість дві моделі китайських пасажирських літаків – двигуни, вироблені на Заході.
Створюючи AECC, китайська влада розраховує заснувати незалежний аерокосмічний сектор, який зможе розробляти власні технології для комерційних літаків і військової сфери.
AECC об’єднала в собі низку компаній, які розвивалися раніше окремо. Ще в березні про входження в майбутню AECC оголосили AVIC Aviation Engine Corp., Sichuan Chengfa Aero-Science & Technology Co. і AVIC Aero-Engine Controls Co.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас