Індія хоче залучити $15 млрд інвестицій в розширення видобутку сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія хоче залучити $15 млрд інвестицій в розширення видобутку сировини

Світ
175
Уряд Індії має намір залучити 1 трлн рупій ($15 млрд) інвестицій протягом п’яти років для підтримки гірничодобувного сектора з метою скорочення імпорту сировини, заявив галузевий міністр Піюш Гойа в інтерв’ю агентству Bloomberg.
Міністр розповів про намір запросити до участі іноземні компанії, визнавши при цьому наявність низки проблем, в тому числі пов’язаних з придбанням земель і законодавством в сфері екології.
За словами П.Гойала, гірничодобувна галузь в Індії перебуває на ранній стадії формування, проте деяких успіхів їй вже вдалося досягти.
Зокрема, зростання видобутку вугілля призвело до скорочення імпорту цієї сировини на 8% за рік, що завершився 31 березня, до 200 млн тонн. Очікується, що в поточному фінроці закордонні закупівлі вугілля впадуть до 160 млн тонн, а перед вугільною держкорпорацією Coal India Ltd. поставлене амбітне завдання подвоїти видобуток до 2020 року – до 1 млрд тонн на рік.
За оцінками Федерації індійської гірничодобувної промисловості, лише 13% з 575 тис. кв. км земель з потенціалом для видобутку розвідані на даний момент, причому частка приватного капіталу в секторі мінімальна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас