Коли буде пройдено пік світового попиту на енергоносії і нафту - Bernstein — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли буде пройдено пік світового попиту на енергоносії і нафту - Bernstein

Енергетика
1343
Пік світового попиту на енергоносії на наступні 200 років, ймовірно, буде пройдений в 50-х роках поточного століття, тобто в перспективі ціни на нафту і вугілля знижуватимуться, прогнозують експерти Sanford C. Bernstein.
“Цей період буде доленосним в історії людства, – стверджують вони. – Вибір переможців в енергетичному секторі на довгострокову перспективу ніколи не буває прямолінійним, але легко побачити, хто залишиться в програші. У світі майбутнього немає місця для виробників енергоресурсів з високою собівартістю і високим вмістом вуглецю”.
Як вказано в огляді аналітиків Bernstein, пік 200-річного циклу споживання нафти припаде приблизно на 2030 рік, вугілля – на 2020 рік.
Підвищення попиту на енергоресурси сповільнюється внаслідок зниження темпів зростання світового населення і економіки, повідомляє агентство Bloomberg. Разом з тим більш чистим видам енергії, включаючи сонячну й вітрову, треба пройти довгий шлях зростання”, вважають в Bernstein.
Аналітики не відкидають, що піковий рівень споживання енергії на душу населення вже залишився позаду, але додають, що через збільшення чисельності населення сукупний світовий попит може зрости ще на 30% у найближчі 35-40 років, а потім перейти до поступового зниження.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас