Нафтовий ринок побоюється зростання видобутку в США при поточних цінах на нафту - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтовий ринок побоюється зростання видобутку в США при поточних цінах на нафту - WSJ

Енергетика
342
Зростання числа бурових установок в США змушує учасників нафтового ринку засумніватися в теорії “сланцевого діапазону”, яка передбачає збереження видобутку нафти в США приблизно на одному рівні за цін від $45 до $65 за барель, пише The Wall Street Journal.
Цей принцип висунув в травні 2015 керуючий директор консалтингової компанії Petromatrix Олів’є Жакоб. На його думку, коли котирування опускаються нижче ніж $45 за барель, видобуток на більшості сланцевих родовищ, на які припадає приблизно половина всього видобутку в країні, стає нерентабельною і різко падає. При зростанні цін вище ніж $65 за барель, навпаки, сланцеві виробники починають активно нарощувати видобуток.
Відтоді О.Жакоб переглянув діапазон в бік зниження, до $ 40-60 за барель, зазначивши, що “сам принцип не змінився, про що свідчать коливання кількості діючих бурових установок”.
Дійсно, з початку грудня до середини березня, коли WTI коштувала дешевше ніж $40 за барель, кількість нафтових установок в країні впала на 158 одиниць, за даними нафтосервісної компанії Baker Hughes.
Однак потім нафтові ціни дещо відновили позиції. Так, минулого тижня ціна Brent вперше з початку липня перевищила позначку в $50 за барель, а WTI підійшла близько до неї. У відповідь на це, не чекаючи досягнення верхньої межі “сланцевого діапазону”, виробники збільшили кількість активних бурових установок на 33 одиниці, а підвищення спостерігається протягом восьми тижнів.
Більш того, низка компаній, включаючи Devon Energy Corp. і Pioneer Natural Resources Co., вже повідомили інвесторам, що восени цього року вони будуть нарощувати витрати на буріння нових свердловин. Devon оголосила про намір ввести сім бурових установок в Оклахомі і Техасі, а Pioneer планує збільшити кількість своїх установок на 5 одиниць, перша з яких буде введена в експлуатацію вже у вересні цього року.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас