У Міносвіти хочуть виплачувати стипендії за новим порядком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти хочуть виплачувати стипендії за новим порядком

Особисті фінанси
2227
Нова, більш раціональна, система виплати стипендій в Україні буде розроблена найближчим часом і має запрацювати з 1 січня 2017 року.
Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.
“Очевидно, буде змінена система виплати стипендій. Стипендії орієнтовно будуть отримувати всі студенти за високі надзвичайні успіхи в навчанні. Можливо, буде гарантована стипендія для інженерних, природничих, освітніх спеціальностей, там є проблеми з набором. І стипендія для тих, хто успішно навчається, але сім’я має невисокі доходи”, – сказав він.
Ковтунець уточнив, що “стипендії будуть, але порядок (виплати) буде більш раціональним”.
За його словами, така система ще не розроблена Міносвіти. “Це (новий порядок) буде найближчим часом, це повинно діяти з 1 січня”, – додав він.
Нагадаємо, Міністерство фінансів повідомило Міністерству освіти і науки, що на наступний бюджетний рік витрати на стипендію передбачені тільки для учнів і студентів з-поміж дітей-сиріт, дітей-інвалідів I-III групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, а також аспірантам і докторантам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас