Чому потрібно купувати Qualcomm — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому потрібно купувати Qualcomm

Фондовий ринок
468
Компанія Qualcomm демонструє хороші результати останні кілька днів – позитивні дані, бізнес угоди і високі продажі товарів. Всі фундаментальні показники рекомендують «Купувати» акції компанії.
2015 року компанія Qualcomm посідала лідируючі позиції на ринку чіпів для смартфонів, завдяки їхньому процесору Snapdragon на них припадало 65% частки ринку. Коли споживання даних буде зростати, Qualcomm повинні скористатися цим.
Нижче показано графік Trade12 про результативність компанії, і чому ми твердо впевнені, що ви, безумовно, повинні купувати акції QCOM.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Qualcomm підписали угоду з Vivo
Компанія підписала угоди з одним із швидко зростаючих виробників смартфонів в Китаї – Vivo Comminacation Technology Co., Ltd.
Qualcomm уклав ліцензійну угоду з Vivo на розробку, виробництво і продаж укомплектованих пристроїв з підтримкою 3G WCDMA, CDMA2000 і 4G LTE в Китаї. Угода була підписана 7 серпня 2016 року, після виходу квартального звіту про доходи. Проте складно визначити, чи відчують інвестори додатковий вплив або чи вплине угода з Vivo на прогнози Qualcomm на 2016 рік. Нагадаємо, компанія очікує прибуток за поточний фінансовий рік близько 7.4$ – 7.8$ млрд. Для сегмента QTL.
Збільшення доходів видається цілком обґрунтованим, зважаючи на слабкі оцінки Qualcomm і помірну продаж моделей, незважаючи на ймовірність швидкого відновлення попиту в останньому кварталі. Загалом, інвестори мають гарну можливість придбати акції напередодні позитивних доходів.
Snapdragon Flight Kit
Qualcomm підняли планку для виробників дронів, розробивши і випустивши версію чіпів Snapdragon для користувача, призначених для безпілотних дронів, що дозволить скоротити енергоспоживання, знизити вартість чіпів і додасть функціональність, зокрема штучний інтелект.
Якщо додати більше обчислювальної потужності для безпілотних літальних апаратів, вони зможуть виконувати більш складні алгоритми в режимі реального часу, наприклад, повністю автономний політ – що можна знайти в складному дроні Hover Camera, який оснащений Snapdragon Flight Kit. З появою повністю автономних польотів вартість дронів стрімко падає з кожним роком, сьогодні ми можемо спостерігати застосування дронів в різних операціях.
За словами аналітика Amigo Bulls Піюш Арора, навіть якщо Qualcomm не посяде лідируючі позицій на ринку і охопить тільки 10% сектора, ймовірність зростання як і раніше буде високою, враховуючи волатильні оцінки зростання сегмента безпілотних літальних апаратів. Компанія також має достатньо можливостей для зростання на цьому ринку.
Якщо компанія правильно представить процесор 820 в наборі Snapdragon Flight Kit наступного року, це повинно стати початком світової переваги Qualcomm в сегменті дронів, коли виробники дронів за умовчанням обиратимуть процесори компанії.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Компанія Qualcomm, індустрія IoT
Індустрія Інтернет речей (IoT) – це багатообіцяючий бізнес з величезним потенціалом, але багато залежить від того, наскільки швидко підприємства готові прийняти це, незважаючи на те, що почали вже працювати. З огляду на звіт про прибуток за третій квартал, компанія Qualcomm висловила думку, що бачить довгострокове зростання в цьому сегменті.
«Ми також розширюємо наше вже перевірене лідерство в сучасних рішеннях, що стосуються Інтернету речей з більш ніж 100 проектами понад 60 виробників, використовуючи свої низькі потужності LTE модеми IOT. У мережі ми продовжуємо переходити до нового стандарту 11ac Wave 2 для бездротових мереж і тепер маємо понад 350 домашніх і корпоративних продуктів або в процесі виробництва, або дизайну за допомогою мейнстрім і преміум сегментів. Ми на вірному шляху злиття з TDK на початку 2017 року і готові представити арсенід-галієву сонячну батарею і комплементарну МОП-структуру в новому році. Це дозволить нам представити повний набір технологій і специфікацій для фронтальних радіопередавачів, використовуваних в провідних трендах мобільної промисловості для розширення діапазону зв’язку до 4G і 5G, а також в міжоператорському стільниковому зв’язку».
Виробник чіпів вже витратив багато часу і енергії на розвиток експертизи IoT і виробничої лінійки і є наразі патентом-лідером в своєму сегменті.
Це може привести компанію Qualcomm до лідерства в секторі IoT, і ознаки швидкого успіху вже видно. У разі якщо вона покаже ту саму продуктивність, що і на ринку смартфонів, це стане іншим стійким потоком доходу, який буде добре розвиватися в найближчі роки.
Дані, показники
Компанія Qualcomm показує людям купу причин, щоб ті захотіли придбати їхні акції.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Ціна акцій компанії Qualcomm зросла на 2,75% минулого місяця і протягом одного року піднялася на 13,18%. Компанія налічує 1480.22 млн акцій, і ці акції оцінюються в 1471.49.
Чистий прибуток за 12 місяців становить 22,6% в (ТТМ), і операційна маржа перебуває на рівні 25,6%. Акції торгуються на рівні 17,7, що краще, ніж в середньому по галузі 24,3. Компанія Qualcomm має хорошу ROIC (рентабельність інвестованого капіталу), на рівні 17.6%. Крім того, її LTM ROE перебуває на рівні 16,7%, і компанія має хороший FCF (вільний грошовий потік) – 28,4%.
Проте співвідношення боргу до власного капталу компанії Qualcomm на 0,38 нижче, ніж в середньому в секторі Комп’ютерів і Технологій. Акції компанії також торгуються на 4.1 вище, що робить їх дорожчими. В середньому по галузі бездротового обладнання показник дорівнює 2,3.
Аналіз і прогноз
Все вказує на бичачий тренд акцій компанії Qualcomm. Після підвищення на 7% в звіті про доходи за липень, QCOM справді виявилася на стійкому шляху зростання, залишивши позаду невтішні показники за березень. Компанію також називали наступником корпорації Intel як лідера виробників процесорів.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Діаграма надана ​​tradingview.com
Наступні фактори підтримали акції в попередньому кварталі: високий попит на більш нові чіпсети, збільшена відповідність вимогам Китаю, його найбільшому джерелу доходу, включаючи такі компанії, як LG.
Найсильніше падіння акцій було зафіксовано 10 лютого 2016 року, коли Qualcomm Snapdragon 820 GFX конкурував з Tegra і Apple. Цей чіп був порятунком для компанії після досить скрутній ситуації з Snapdragon 810 в 2015 році. Після того дня курс акцій поступово зростав до раптового стрибка в липні місяці.
В історії компанії стрімке падіння акцій було і 5 листопада 2015 року, коли Qualcomm досяг чотирирічного мінімуму, коли за день до цього оголосив про свої невтішні результати доходу. Протягом того часу компанія говорила, що з усіх сил намагалася змусити китайський клієнтів платити за ліцензовані патенти.
Проте нові проекти допомогли стимулювати подальше зростання, яке показало себе в 2016 році, після остаточного розрахунку ліцензованих патентів та наявності угоди з Vivo в Китаї.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Діаграма надана ​​tradingview.com
Починаючи з лютого, досягнувши кінцевої мети в липні, Qualcomm продовжив своє зростання аж до падіння в 2015 році. Фундаментальний аналіз рекомендує відкривати довгострокові позиції на купівлю акцій QCOM.
Згідно з діаграмою, акції торгуються на рівні 62,95, між опором на рівні 63,63 і підтримкою на рівні 60,30. Навіть з волатильністю курсу акцій, аналіз вказує на істотне зростання. Акції QCOM знаходяться поруч з опором, однак необхідно простежити за подальшим рухом, чи зможе курс пробитися крізь опір.
Чому потрібно купувати Qualcomm
Діаграма надана ​​tradingview.com
Якщо ви потребуєте всебічних аналізів і оглядів ринку, то Trade12, безперечно, те, що ви шукаєте. Trade12 пропонує не тільки найпростіші, найшвидші та найінноваційніші інструменти, він також озброює трейдерів новинами і аналізами, яких вони потребують.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас