LADA Connect дозволяє управляти автомобілем за допомогою смартфона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LADA Connect дозволяє управляти автомобілем за допомогою смартфона

Технології&Авто
413
На міжнародному московському автосалоні ММАС 2016 компанія «АвтоВАЗ» представила телематичну платформу LADA Connect, яка дозволить керувати деякими системами автомобіля за допомогою мобільного пристрою.
Нова система об’єднує машину, смартфон, інформаційно-розважальні та навігаційні сервіси в єдиний мультимедійний простір. При цьому, як наголошується, використовуються крипто-захищені канали зв’язку через мобільний Інтернет. Система має необхідний захист від некоректних сигналів і запобігає їх подачі і прийому під час руху автомобіля.
Платформа LADA Connect дозволяє дистанційно блокувати/розблокувати дверні замки, відкривати багажник, запускати/вимикати двигун, подавати світловий і звуковий сигнали, перевіряти статус автомобіля. Передбачена можливість запуску і зупинки двигуна за таймером або при зміні температури навколишнього середовища. Крім того, можна побачити поточне розташування машини на мапі і отримати повідомлення при евакуації або зовнішньому впливі/ударі.
Система LADA Connect забезпечить додаткову безпеку. Власник, зокрема, зможе заблокувати запуск двигуна і передати координати місцезнаходження автомобіля в поліцію (через клієнтську службу LADA).
Платформа також передбачає функцію аналізу стилю водіння з щоденною статистикою про всі події з автомобілем. Цей інструмент допоможе удосконалювати водійські навички і досягати економічного водіння. У перспективі стане можлива інтеграція LADA Connect з навігаційними та інформаційно-розважальними сервісами компанії «Яндекс».
Перші автомобілі LADA Vesta і LADA XRAY з системою Connect планується випустити на початку 2017 року. Надалі платформа з’явиться і на інших моделях LADA.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас